Trio Sono mødte hinanden i DR symfoniorkestret og besluttede efter en uformel kammerkoncert i 2010 at fortsætte et seriøst samarbejde i en ny strygetrio.

Blev efter en række koncerter med værker af Beethoven, Schumann og Mahler kontaktet af arrangøren og komponisten Jesper Jørgensen der har arrangeret Bachs Goldberg variationer for strygetrio. Dette førte blandt andet til en cd- udgivelse for pladeselskabet Helikon i 2014.

Trio Sono skabte i 2024 et nyt koncertformat, "Karen Blixen og Musikken" , et musikforedrag i samarbejde med museumsguide Lene Brandt fra Rungstedlund

Se mere på

www.triosono.dk


Trio Sono har sammen studeret hos professor Siegfried Führlinger i Wien, en guldgrube af viden om klassisk repertoire, sammenspil og musikalitet.

Sono betyder på italiensk "jeg er" eller "at være" da målet for Trio Sono er nærvær og tilstedeværelse i musikken.




Aarhus Bach-Selskab er en koncertforening med det formål at opføre musik af J.S.Bach og hans samtidige. Min far var med til at stifte det i 1990 og jeg har optrådt der ofte, både som solist og i orkestret. Da han blev syg i 2018, var det naturligt at hjælpe til med bestyrelsesarbejdet, det ene førte til det andet og jeg blev valgt som formand i januar 2019. Fra at hjælpe til, uden de store visioner, er jeg vokset med opgaven og synes nu det er rigtig sjovt at være med til at få ideer, planlægge og arrangere.

Bach-Selskabet har altid givet unge talenter chancen for at få erfaring sammen med professionelle kolleger, ligesom jeg selv fik det som studerende, og det er en af de ting jeg ønsker at styrke og systematisere. Vi arbejder også med gymnasieprojekter hvor vi fortæller eleverne om Bachs musik  og inviterer dem til at høre prøver og koncerter og med skolekoncertformatet "Bach i Bevægelse"


Og først og fremmest gælder det om at videreføre selskabets fine tradition og ånd samt at arrangere masser af gode koncertoplevelser for publikum.


www.aarhusbachselskab.dk

Undervisning Jeg er tilknyttet Skt Annæ Gymnasiums særlige musiklinie MGK som lærer i cello som hovedfag. Jeg holder rigtig meget af at undervise og give det videre jeg selv har lært, enten af fantastiske lærere, eller gennem min profesionelle erfaring. Min undervisning er meget præget af det jeg lærte under mine studier i USA: at få et solidt teknisk grundlag gennem afspændt og bevidst brug af kroppen, en sund teknik, så eleverne får værktøjer til at udtrykke det de vil. Jeg bruger Galamians skala-og treklangs system og interesserer mig derudover enormt for vigtigheden af af en sund og positiv psykologisk tilgang til det at øve, lære nyt og at optræde. Jeg trækker på min egen erfaring fra koncerter og konkurrencer og også på elementer fra yoga og meditiation. Det er vigtigt at se på det hele menneske, for at få hver elev til at blomstre og vokse som musiker og instrumentalist.


www.playwithapro.com/live/Karin-Dalsgaard


Andre projekter:


Skolekoncerter "Bach i Bevægelse" 

- en forestilling med to dansere og to live musikere, instrueret af Mette Ovesen. Med inspiration fra J.S. Bachs klassiske cellosuiter, der oprindeligt var en samling af europæiske folkedanse, bygger vi bro gennem en rytmisk og pulserende live performance til et yngre publikum. 

Med Peter Kibsgaard, percussion og My Lindblad og Jeppe Kaas Vad, dansere.

Det har altid interesseret mig, at Bachs cellosuiter egentlig er danse og også generelt hvordan vi kommunikerer med kropssprog og bevægelse som musikere. Ideen udsprang af dén nysgerrighed, og forestillingen, som ønsker at udforske og tydeliggøre de rytmiske og dansende elementer i Bachs musik, blev skabt i samarbejde med danser My Lindblad Szlavik og instruktør Mette Ovesen i juni 2024 med støtte fra Augustinus fonden



Musikberiget Jeg har i en årrække optrådt med violinist Lisbeth Sagens projekt MusikBeriget: musik på Rigshospitalet og andre af landets hospitaler.

Musikberiget spiller for langtidsindlagte børn, der ofte er isolerede, både helt intime koncerter på stuerne og for større forsamlinger. Vi spiller med fire strygere, guitar og sang og det er utroligt rørende at opleve hvad musik kan i et så intimt rum. Hvordan musik kan røre mennesker der er så åbne og sårbare.

Børnene får et pusterum fra sygdom og påvist smertelindring gennem musik, og de pårørende får luft for svære følelser og gode og positive oplevelser sammen med børnene, noget der ellers er meget lidt af i hospitalssammenhæng.


www.musikberiget.dk



MuCirkus-oplev magien ved klassisk musik

MuCirkus er opfundet af guitaristen Jesper Lützhøft og er en række minikoncerter i byrummet, inspireret af cirkus'rammer.

I sommeren 2020 tog jeg og Malte Bjerkø,som tidligere har optrådt dér, initiativ til at starte projektet igen, inspireret af Corona, hvor  publikum var sultne efter levende musik, og MuCirkus’ intime rammer levede op til gældende anbefalinger om afstande og forsamling. 

Vi beskriver oplevelsen således: 

cirkuspladsen, i 3 vogne, kan publikum gå ind, en og en, eller som familie, og opleve instrumenterne udfolde sig helt tæt på. Hver dag spilles en række minikoncerter af 5-10 minutters varighed og tilhørerne kan opleve, lytte og tale med artisten bagefter.

Det er for sjov og for alvor, for at opleve og for at betages, men mest af alt fordi der opstår noget særligt når én musiker spiller til én, eller få lyttere, i et mindre rum. 

Det er en intens oplevelse for både musiker og tilhørere, som går berørte og oplivede hjem med nye oplevelser i bagagen.

Lad forestillingen begynde!


https://www.facebook.com/mucirkus






Kvartetten Super Classico for fløjte, sang, guitar og cello, en besætning der kan spille både barok, klassik og spansk musik. Desuden viser af Bellman og Kai Normann-Andersen

Med Tine Jensen, fløjte, Leif Hesselberg, guitar og Sophie Ting-Simonsen, sang